Säffle Musikförening våren 2018

Torsdag 11 januari 19.00
Medborgarhuset
Wermland Operas orkester
Vinteryra!
Passa på att få höra ett så fint orkestersound i Säffle! Tillsammans med Jan Stigmer kommer orkestern bjuda på verk av Beethoven, Schubert, Bazzini, Paganini och många fler. Traditionsenligt serveras också wienervals och galopp mot slutet av programmet.


Söndag 28 januari 16.00
Centrumkyrkan
Andreas Sundén klarinett
Hsin-Bei Lee piano
Andreas är uppväxt i Åmål och numera en av Nordens främsta klarinettister. I programmet musik av Weber, Bach, Ungersk rapsodi nr 13 av Liszt och annat spännande!


Söndag 25 februari 16.00
Centrumkyrkan
Stefan Arnold piano
Stefan är professor i Wien och har glatt oss två gånger tidigare. Nu återkommer han med musik av Piazzolla – Fyra årstider i Buenos Aires – Liszt och B-dur­sonaten av Schubert. En höjdare!


Söndag 11 mars 16.00
Centrumkyrkan
Ensemble Klärobskyr
Fyra toppartister från Uppsala framför barock­musik av Bach, Leclair och Purcell. Så här ska det låta! Nils-Erik Sparf och Klara Hellgren, violin, Erik Wahlgren, cello och Björn Gäfvert, cembalo.


Måndag 30 april 19.00
Centrumkyrkan
Valborgskonsert
Eminente Anders Hörngren leder traditions­enligt musik­föreningens manskör i vårsånger, Bellman och annat trevligt. Riksspelman Therese Olsson Hugosson medverkar på klarinett.


Söndag 20 maj 16.00
Centrumkyrkan
Kerstin Avemo sopran
Mats Bergström gitarr
Två av Sveriges främsta artister bjuder på vackra stycken ur Figaros bröllop och Rigoletto, Till havs, en rad av Schuberts skönaste sånger, gitarr­stycken av Giuliani. En högtidsstund och ett måste – ett unikt tillfälle att i Säffle höra en världs­sopran!